Followers:

Monday, September 15, 2014

Kenapa kita memerlukan supplemen

Bismillahirrahmanirrahim
Sollu 'ala Nabi
Assalamualaikum..

Lame dah saya tak update blog kan..huhu..

Kali nie saya nak kongsi sikit tentang KENAPA KITA MEMERLUKAN SUPLEMEN??

-Tubuh kita memerlukan dos vitamin yg tinggi drpd sumber makanan seharian. Vitamin makanan tidak mencukupi bagi kesan pencegahan penyakit dan anti-penuaan.

-Buah-buahan dan sayuran mungkin tercemar. Ini kerana penggunaan baja sintetik dan racun perosak mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

-Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan.

-Gangguan penyerapan zat makan di dalam tubuh berlaku akibat pengambilan pil penahan sakit,laksatif,ubat-ubatan,alkohol,minuman keras dan antibiotik.

-Amalan diet yg tidak sihat seperti pengambilan kafein berlebihan,lemak,kolestrol,gula garam telah mengurangkan simpanan mineral dan mengganggu penyerapan mineral.

-Gaya hidup masa kini dengan kehidupab yg mencabat,sibuk dan stress menyebabkan kurangnya penjagaan diri dan mengakibatkan masalah kesihatan.

-Kurangnya penyediaan mknn sihat dirumah dan gemar makanan segera yg tinggi kandungan MSG merupakan penyumbang kepada masalah kesihatan.

-Persekitaran yg tercemar dan immunisasi yg lemah akibat kekurangan mineral dan vitamin telah menyebabkan tubuh badan mudah dihinggapi penyakit.

So..apa lagi, meh² pakat try Shaklee..jom pm saya segera..

0194111715
Fb : Nur Ghazali

#SayaSihatAndaSihat
#SayaSukaAndaGembira

(/^▽^)/

Post a Comment
"Bila hati berbicara,tangan melakar maknanya..."
"Membuai bicara mencari makna cinta hakiki..."