Followers:

Monday, August 11, 2014

MENGAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE (part 2)

Bismillahirrahmnirrahim
Sollu 'Ala Nabi
Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Kita sambung lagi entry kita kali ini dengan sembang² tentang MENGAPA KITA MEMILIH SHAKLEE dan MENGAPA SAYA MENGESHORKAN SHAKLEE kepada anda..

Continued...

SENTIASA BERKESAN

sebanyak 100 kertas kerja saintifik, 90 daripada mereka yang disiarkan dalam jurnal ulasan selaras, yang membuktikan keberkesanan adalah produk sHaklee, sebanyak 300 juta USD telah dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Dalam suatu kajian yang dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari sekolah UC Berkeley kesihatan Awam menunjukkan bahawa orang yang mengambil shaklee mempunyai kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama lain. Sebanyak 54 pingat emas yang dimenangi oleh atlet bertaraf dunia yang mengambil shaklee. Selain itu, berjuta-juta orang telah hidup sihat, kehidupan yang lebih produktif kerana shaklee.

(Sumber: Buku panduan Shaklee)

Believe or not? Believe it ....

SENTIASA MESRA ALAM

shaklee telah menjadi contoh dalam gerakan memimpin alam sekitar.

Dr Forest shaklee mengasaskan syarikat shaklee pada prinsip hidup harmoni dengan Nature ®. Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang menjadikan iklim Neutral ™ dimana diperakui sepenuhnya dalam mengimbangi pelepasan karbon yang mana menghasilkan kesan bersih sifar terhadap alam sekitar. Selain itu, melalui jualan daripada Shaklee Get Clean® Basic H²® , shaklee telah menghapuskan 2.7billion  botol konvesional 26-auns pembersih tingkap.

Daripada peneroka Jacques Cousteau 2004 Hadiah Keamanan Nobel pemenang Dr Wangari Maathai, shaklee terus bergabung tenaga dengan orang-orang yang mengambil berat tentang bumi untuk mewujudkan pergerkan perubahan. Pada tahun lepas sahaja, team shaklee telah mengitar semula lebih £1000000 kadbod, menghapuskan lebih 10200000 sisa pembungkusan dan mnghapuskan lebih 23000000 paun gas rumah hijau. Itulah betapa komitednya team shklee dalam memastikan produk shaklee adalah produk semulajadi yang tidak membahayakan bumi.

(sumber : buku panduan Shaklee)

Ok..stakat nie laa duluh yee....pd sape² yang ingin tahu tentang Shaklee..just hubungi saya ok.. segala maklumat diri saya ad dilampirkan..

Smilee... >_<

#Norlihazma Ghazali
#Shaklee Independent Distributor
#Shaklee ID: 1160637
# 0194111715 (call,sms,whatspp,telegram)
#Facebook :Nur Ghazali
#Emel: emmaghazali@yahoo.com

MENGAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE (part 1)

Bismillahirrahmnirrahim
Sollu 'Ala Nabi
Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Hi uolls!..sihat? Moga sihat la deh semua..hok X Sihat, g telan obat ye..

Bertemu lagi kita ye..beginilah kita, akan sentiasa bertemu disini selagi tenaga dijari saya masih kuat untuk menari di keypad henset ini untuk meng'update' blog...huihuihui..

Untuk kali ini .. saya nak update pasai mengapa oh kenapa anda perlu memilih SHAKLEE..bakpo la dih?.. oghe duk kato SHAKLEE nie molek, bagus sangat..Bakpo?knapo?why?

Pertamanya...

SENTIASA SELAMAT

safety first!.. hii.

Shaklee bermula dengan alam semula jadi. Saintis Shaklee mencari di seluruh dunia untuk sumber bahan-bahan semulajadi yang terbaik. Maka Shaklee menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan cemar lain yang berbahaya. Dan shaklew terus menjalankan over 83000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.

Secara teknikal produk Shaklee Tiada mempunyai parabens, Triclosan, phthalates, sodium lauryl sulfat (SLS), natrium sulfat eter lauryl (SLES), 1,4-dioxane, atau propilena glikol. Tiada bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada lemak trans dan tiada pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak di uji ke atas haiwan. Malah pembungkusan shaklee adalah selamat dan bebas daripada biophenol toksin-phathkates dan dakeat toksik. Itulah sebabnya shaklee benar² pasti ini:setiap produk Shaklee dijamin 100% selamat untuk digunakan.

(Sumber : Buku panduan Shaklee)

To be continued...

Sekian..

#Norlihazma Ghazali
#Shaklee Independent Distributor
#Shaklee ID: 1160637
# 0194111715 (call,sms,whatspp,telegram)
#Facebook :Nur Ghazali
#Emel: emmaghazali@yahoo.com

"Bila hati berbicara,tangan melakar maknanya..."
"Membuai bicara mencari makna cinta hakiki..."