Followers:

Monday, April 28, 2014

DIA TAHU APA KU RASA

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

ALHAMDULILLAH

SOLLU 'ALA NABI

ASSALAMUALAIKUM


Lama menyepi...hu..tak sempat nak update blog, busy sikit (busy la sangat...huhu)


Ok...ini kali saya nak kongsi kisah antara saya dengan my Bak (my dad)..


Ada la satu petang yang sepoii bahasa-bahasa , (chewahh jiwang la plak)..masa tu saya baru sampai rumah dalam kul 6 lbh, baru blk kije..saya call Bak saya,  teringat kat dy tetiba..menjadi kebiasaan ayat first mase Bak angkat call, "kenapa call?.. ada ape?.." ..hii.. Then, ayt balasan saya lak, saya cakap "xde pe la..saja call, teringat kat Bak"...macam biasa la kitorang cakap-cakap cam biase-biase...

Walhal, masa tue saya sebenarnya tengah serabut..entahlah, tension duk pikir sal keje mybe..pastu, naluri seorang ayah, dia dapat rasa bebanan yang saya tanggung..Bak terus cakap, "nie bunyi macam senak dalam dada jer nie, kenapa ad masalah kerja ke?" (sapa tak paham pe mksud senak, sila chek kamus bahasa qlate ok..). hii..pastu saya diam jer...malas nk citer masalah saya tu..

Maka, Bak terus bagi tazkirah, bak suruh  saya tahan ataupun bahasa kita 'oksss'  dulu nk resign kerja tue..settlekan masalah dan semua hal yang ada.. Huu..dalam kepala saya, Eh! tahu-tahu jer Bak nie, apa yang kita tengah fikirkan ..inilah orang cakap 'Dia tahu apa yang kita rasa' .. Naluri seorang ayah kuat, walaupun duk beribu batu, tapi dia boleh rasa kesusahan anak-anak dia..cer tanyer diri kita nie, dapat ke kita rasa ea kesusahan ayah yang duk jauh nue, apa yang dia tengah fikir sekarang????


Hurmm...
Post a Comment
"Bila hati berbicara,tangan melakar maknanya..."
"Membuai bicara mencari makna cinta hakiki..."